Tysklandsbøgerne

Bøgerne om Tyskland.

De fem bøger om Tyskland er skrevet i et samarbejde mellem Sven Skovmand og den tyske historiker Martin Groh, der både taler og skriver dansk. 

I bogen »Det tyske samfund« af Martin Groh kan man læse en lang række faktiske oplysninger om Tyskland, herunder de 16 tyske delstater, hvis forhold man ellers sjældent hører om. Man kan også læse om de store forskelle, der er i landet, om forholdet mellem katolikker og protestanter og mellem tyskerne og de mange indvandrere. En særlig omtale findes af Østtyskland og de mange uheldige følger af den måde, som genforeningen blev gennemført på. 

I »Den tyske hverdag«, der ligeledes er skrevet af Martin Groh, kan man læse om tyskernes hverdag, hvordan man omgås dem, og hvad der interesserer dem. Der er også beskrivelse af socialvæsen og sundhed, forbrug og folkelige traditioner. 

I »Tysklands historie«, der er skrevet af Sven Skovmand, kan man læse om, hvordan det er gået til, at Tyskland er blevet så forskelligt fra alle andre stater. I lange tider var landet delt i en lang række småstater og fyrstendømmer, men Napoleonskrigene skabte baggrunden for, at Tyskland kunne samles. Men med 1. Verdenskrig blev Tyskland alvorligt svækket, og helt galt gik det, da Hitler og hans nazister startede 2. Verdenskrig. I dag er Tyskland en langt mindre stat end før, men tyskerne har lært af deres historie og vedstår fortidens forbrydelser. 

Sven Skovmand har også skrevet »Tysklands betydning for Danmark«, der viser den kolossale rolle, som Tyskland har spillet for Danmark gennem tiderne. Det gælder både på det økonomiske, det kirkelige og det kulturelle område. Og når vi fik et dårligt forhold til tyskerne i 1800-tallet, var det i høj grad vores egen skyld. Vi sagde jo alt for længe nej til en folkeafstemning i Slesvig/Sønderjylland, der i øvrigt kunne have givet os en langt sydligere grænse end den, vi har i dag. 

I den femte og sidste bog »Det danske mindretal i Sydslesvig og andre mindretal i Europa« skriver Sven Skovmand om det danske mindretal i Sydslesvig og dets situation gennem tiderne. Han skriver også om det tyske mindretal i Sønderjylland, hvis situation nærmest virker som et spejlbillede af det danske mindretal. Derudover er der omtale af friserne i det vestlige Sydslesvig og de mange andre mindretal i Europa, som tit lever under meget dårlige vilkår. De lever ikke under de harmoniske vilkår, som danskerne og tyskerne i grænselandet har. 

Bøgerne er oplagte for alle, som interesserer sig for Tysklands forhold og de vil også være til stor gavn for virksomheder, der sender medarbejdere til landet. 

Bøgerne kan fås i boghandelen, hvor de koster 150 kroner hver. Vil man købe flere, kan vi tilbyde rabat. Spørg på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ring på 86 38 16 88 eller 70 20 18 64.